BPP construction in full swing at TCE GoFour factory in Stadskanaal

Share Button

Eind dit jaar zal de Bio Product Processor van TCE Gofour haar debuut maken op de Landbouw vakbeurs te Assen. De productie van onderdelen voor en de opbouw van de Bio Product Processor container zelf zijn bij TCE Gofour in volle gang.

Belangrijke onderdelen voor de Bio Product Processor zijn de procestanks. Deze tanks zijn inmiddels gefabriceerd en zijn van hoogwaardige kwaliteit. De procestanks maken het enzymatische proces aan boord van het BPP systeem mogelijk waarbij oliehoudende gewassen omgezet worden naar een rijk pallet aan hoogwaardige (half)fabrikaten. In eerste instantie richt het BPP systeem zich op het oliehoudende gewas koolzaad als invoerstroom. Koolzaad wordt vervolgens doormiddel van de BPP omgezet in o.a. duurzame APPO biobrandstof, perskoek als diervoeder en glycerol.

De procestanks komen aan een frameconstructie binnenin de Bio Product Processor te hangen, waarna ze doormiddel van leidingen aan elkaar gekoppeld worden. Tevens dienen deze tanks van in-en uitvoer kanalen voorzien te worden. Hiervoor zijn luiken in de wanden van de BPP container nodig. Ook hier wordt inmiddels druk aan gewerkt bij TCE Gofour te Stadskanaal.

BPP construction

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *